Distanser

DISTANSER

Start- och målområde är vid gården öster om Långholms brygga.


Banorna rör sig över Ängsös vackra  natur och slingrar sig i ett varierande landskap från fiskaren i söder och Spånsundet i norr.


Mälarens närhet är påtaglig oavsett vilken distans du väljer.


Ändring av banorna kan förekomma.

21K

Utön, Prästgårdsrundan
& Tjärnrundan

Startplats: Långholms Brygga

Vätske- och energikontroller:

Markeringar: Orange


Banan
Denna distans tar löparen runt samtliga av Ängsöns vandringsleder och bjuder på allt från slingriga stigar till magnifik utsikt. 11K

Utön + Prästgårdsrundan

Startplats: Långholms Brygga

Vätske- och energikontroller:

Markeringar: Orange 


Banan

Denna distans tar löparen runt Utön och Prästgårdsrundan. 


Banan startar med några hundra meter asfalterad väg, för att ge löparna möjligheten att positionera sig innan det är dags att vika in på fantastisk ”singeltrack”. Banan vänder vid Berg och fortsätter söderut mot Rissingsudd och Stamdalssundet innan kontrollen vid Dyvikens parkering. Därefter är det bara de sista kilometrarna kvar längs Ängsöns västra kustlinje innan det är dag att spurta mot mål.

6K

UtönStartplats: Långholms Brygga

Vätske- och energikontroller: 1

Markeringar: Orange 


Banan

Denna distans startar vid gården som ligger öster om Långholms Brygga och gör en kort slinga på väg för att ge löparna möjligheten att sprida ut sig innan det är dags att ta sig in på stigen som passerar start- och målområdet innan den vänder norrut längs Grisfjärden och vidare upp mot slottet.

Banan vänder sedan söderut och tar löparna till kontrollen vid Dyvikens parkering och vidare förbi platsen Ryssbo gryta där Trollstenen hade sin viloplats en gång i tiden.

Barnloppet

Runt kvarteret


Distans: 2 km

Starttid: 15.30

Maxtid: 1h

Startplats: Långholms brygga

Vätske- och energikontroller: 1 kontroll (vid målgång)

Markering: Blå


Banan
Dagens höjdpunkt under Ängsö Trail Run är som vanligt barnens lopp. I år kommer det bli riktig stig och några rejäla stigningar. Alla springer samma distans och i mål blir det medalj och energi.


Stöd på vägen
Vi ser gärna att vårdnadshavare springer med om barnet behöver stöd. Det kommer naturligtvis finnas funktionärer utspridda runt banan och det kommer vara lätt att hitta men det är fortfarande i en skog och det kan vara skönt att ha sällskap när tröttheten kommer.