Distanser

DISTANSER

Samtliga distanser startar på slottsgården innan löparna rör sig ut på Ängsös vackra leder som slingrar sig i ett varierande landskap från Spånsundet i norr till fiskaren i söder. Mälarens närhet är påtaglig oavsett vilken distans du väljer.


Ändring av banorna kan förekomma.

Vätska och energi


Vi vill hålla en hög kvalitet på stationerna och vi siktar som vanligt på mycket frukt, vatten och egen sportdryck, bullar, chips, choklad, godis, mm. Kaffe finns på stationen vid slottet. Allt vi serverar ska uppfylla våra krav på miljömärkning.


Du kan läsa i respektive distans var dessa stationer finns.


Glöm inta att ta med något att dricka ur! Vi slutade förra året med engångsmuggar.

6 K

Denna bana utgörs till största delen av leden som kallas för Prästgårdsrundan. Vi har kryddat den aning med några avstickare som tar löparna förbi några av öns vackraste områden innan de är tillbaka vid slottet igen.


Karta över sträckan


Efter att du har kommit i mål har du möjlighet att fylla på med vätska och energi. Denna station har det största utbudet.

 

 

12 K

 

Efter starten tar sig löparna söderut på Grevens stig och passerar mytomspunna platser som Ryssbo gryta och Rövargrundet innan banan svänger norrut igen. Denna bana utgörs till största delen av Utörundan men vi har lagt till några överraskningar som vi hoppas ska öka ansträngning och upplevelse.


Karta över sträckan


Efter ca 6km kommer du fram till energidepån vid Ängsö Fisk.

25 K

De som väljer denna bana får uppleva samtliga av Ängsös leder plus några avstickare till platser som inte finns utmärkta på de vanliga kartorna. Banan tar löparen norrut (Norra slingan) från slottet och upp till Spånsundet där den första kontrollen passeras innan det bär söderut (Södra slingan) igen längs stigar som ringlar sig vid Mälarens strand.


Karta över sträckanEnergidepåer efter: 5km, 11km, 17km och vid målgång.


Denna distans ingår i Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR.


 

50 K

De löpare som väljer denna distans gör 2 varv på 25k banan och passerar slottet 3 ggr innan de slutligen har avverkat 50k. Maxtiden är 8h.Karta över sträckanEnergidepåer efter: 5km, 11km, 17km, 25km, 30km, 36, 42km och vid målgång

Barnens Slottssprint

Ett lopp för de allra minsta. 

Barnens slottssprint utgörs av olika distanser beroende på ålder. 
Nedan visas en ungefärlig uppdelning:

0-6 år, 600 m 
6-7 år, 1200 m 
7-9 år, 1800 m


Preliminär karta över sträckan

Ängsö Trail Run

Ett samarbete som startade 2017 mellan Westeros Trail Running Society och Westmannastiftelsen, Västerås, Sverige.

 

LATEST NEWS

 

Ängsö Trail Run ingår i Sveriges nya Trailtour.

Jan 2, 2019

 

 

KONTAKT

 

info@angsotrailrun.se

Copyright @ All Rights Reserved